Dbáte na zdravý životní styl a vyvážené stravování? Dejte svému jídelníčku ten pravý šmrnc. Vyzkoušejte ořechový krém, čekankové sladidlo a spoustu dalších laskomin, které najdete na 4slim.cz.
Ořechová másla a krémy
Ořechové krémy jsou cenným zdrojem bílkovin a zdravých tuků. Klasické arašídové máslo dodá tělu znatelnou porci bílkovin a mandlový krém navíc dodá i velkou porci vlákniny. Krémy z kešu mají téměř nejnižší energetickou hodnotu mezi ořechy, asi 2450 kJ na 100 g, proto si je můžete dopřát i při hubnutí. Navíc je zdrojem zdravých tuků s převládajícími mononenasycenými mastnými kyselinami.
Volte ty bez přidaného cukru
Nejlepší ořechový krém je bez přidaného cukru. Pražené ořechy se pomelou na jemnou konzistenci. Podle suroviny mají různé krémy výživové hodnoty. Nejvíce bílkovin mají arašídy, dále mandle či pistácie. Chuť ovlivní kvalita vstupní suroviny. Arašídové máslo si svůj statut názvu zachovalo, i když neobsahuje mléko, zbytek ořechových produktů nese označení krém. Pokud je produkt označen jako ořechová pomazánka, může být množství ořechů zanedbatelné, proto čtěte etikety. Suroviny jsou uvedeny v sestupném pořadí podle obsaženého množství.
Jak používat ořechový krém
Můžete si je dát do snídaňových kaší, smoothie, dezertů i zmrzliny. Jednodruhové krémy můžete použít i pro přípravu asijských jídel. Jíst se dají i samotné. Po otevření je uchovejte v chladu a zbytečně dlouho je neskladujte. Krémy vyráběné v malých sériích mají garantovanou čerstvost i unikátní chuť. Pokud vás zajímá zdravá výživa, vyberte si do svého jídelníčku na 4slim.cz i čekankový sirup.
Čekankové sladidlo
Určitě vás zaujme, že sirupy z čekanky obsahují pouze 5 % cukru a proto jsou vhodné i pro diabetiky, kteří si musí hlídat hladinu příjmu jednoduchých cukrů, anebo při redukční dietě a hubnutí. Navíc vynikají vysokým množstvím vlákniny, napomáhají činnosti trávicího traktu a imunitního systému. Čekankové sladidlo má stejnou sladivost jako klasický cukr či med a hodí se k běžnému slazení i na pečení. Speciální struktura čekankového extraktu při pečení částečně nahradí tuk.