jake zvolit stineni

Jaké stínění zvolit pro velká a atypická okna?

Potřebujete zastínit velkoformátová francouzská okna či atypické druhy oken, ale nevíte, jaká druh stínění zvolit? Pro atypická okna se nehodí každý typ stínění, proto vám tento článek nabízí několik typů stínění, které najdou využití i pro atypická okna.

Vertikální žaluzie se hodí k zastínění velkoformátových oken

K zastínění atypických oken a velkoformátových oken se jednoznačně nejčastěji využívají vertikální žaluzie. Vertikální žaluzie se hodí i na zastínění balkonové sestavy, případně je lze také využít k rozdělení místnosti. Velkou výhodou tohoto stínění je zejména to, že představují moderní a vzdušný typ stínění, takže dokáží skvěle zapadnout do interiéru. Vertikální žaluzie jsou navíc nenáročné na údržbu. K jejich čištění vám postačí vlhký hadřík či vysavač.

Pro velké plochy se hodí i venkovní stínění

K zastínění velkých oken lze využít i venkovního stínění. Zvolit můžete venkovní rolety, venkovní žaluzie či screenové rolety, jelikož jsou vyráběny v různých velikostech a dokáží tak zastínit dostatečně velkou plochu. Kromě toho venkovní stínění se postará nejen o skvělé zastínění interiéru, ale oproti vnitřnímu stínění vám přinese i řadu dalších výhod. Venkovní rolety a žaluzie totiž představují účinnou ochranu před přehříváním interiéru a zároveň brání úniku tepla v zimním období.

Plisé žaluzie si poradí se střešními okny

Pro stínění střešních oken jsou pak vhodným řešením látkové žaluzie plisé. Tento typ stínění se hodí i na další atypické druhy oken, jako jsou zkosená, oblouková a kulatá okna. Hojné využití nachází i pro zastínění zimních zahrad a pergol. Látkové žaluzie plisé představují skvělou ochranu před slunečním svitem a poskytují dostatek soukromí vašeho domova.

V interiéru navíc slouží jako skvělý designový prvek, jelikož je lze zvolit v různém barevném provedení. Díky širokému výběru barev a vzorů je tak lze snadno sladit s celkovým vzhledem interiéru. Uživatelé na nich ocení také jednoduchou montáž a snadné ovládání.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup