podlahovy polystyren

Izolace a anhydritové podlahy patří k sobě

Čeká vás realizace podlahy? Pak jistě víte, že byste za žádných okolností neměli podceňovat kvalitní izolace. Obojí spolu totiž souvisí. Přece jenom, podlaha je stavebním dílem na hodně let, a proto není radno podceňovat ani ty nejmenší detaily. Pokud vás zajímá, jaký typ izolace můžete použít, začtěte se do následujících řádků.

Dva typy izolací

Ještě, než se dostaneme ke dvěma používaným druhům izolací, je třeba zmínit tu základní, kterou disponuje každá stavba. Jak asi správně tušíte, jedná se o hydroizolaci. Ta zamezuje pronikání vlhkosti do nemovitosti. A jaké typy izolací použít pod anhydritovou podlahu?

  • Tepelná izolace
  • Kročejová izolace

Význam tepelné izolace je na první pohled zřejmý. Jedná se o izolaci přispívající ke zvýšení tepelného odporu. Před zaléváním podlahy anhydritem je třeba položit izolaci v podobě adekvátního polystyrenu v tloušťce 10 až 15 centimetrů. Pokud máte zálusk na nízkoenergetický objekt, tyto hodnoty v ideálním případě zdvojnásobte.

Druhým typem izolace je ta kročejová. Ta je využívána spíše u podlažních objektů, protože minimalizuje přenášení hluku mezi patry. minimální stlačitelnost, na druhou stranu horší tepelný odpor.

Kvalitní práce je základ

Začínáte hledat vše potřebné pro podlahu? Pak nejprve vyřešte onu stavební část a teprve poté se vrhněte na finální podobu ve formě plovoucí podlahy apod. Základem úspěchu je precizně zhotovená izolace a dobře vylitá anhydritová podlaha. Jestliže v tomto směru nejste znalí a nevíte si rady, navštivte internetový portál anhydrit-podlahy.cz. Svěřte se do rukou odborníků a máte po starostech.

Anhydrit je sám o sobě velice přínosným stavebním materiálem s dlouhou životností. Podpořte jeho skvělé vlastnosti také za přispění dobře zvolené tepelné izolace, popřípadě použijte tu kročejovou. S výsledkem budete nadmíru spokojeni.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup