youngandcreative.cz modrykonik uvodni

Zadáno pro těhulky: 23. týden je zlomový!

Ještě ani inkoust pořádně nezaschl na těhotenské průkazce, kterou vám před nedávnem vystavil gynekolog a vy jste se mohla začít s pýchou nazývat „těhulkou“. První trimestr utekl jako voda, dvacátý týden pak rozpůlil dobu čekání, od konce 23. týdne navíc překonáváte pomyslnou hranici, kdy je plod v děloze považován za schopný samostatného přežití. Jste relativně v bezpečí. Modrý Koník napoví, v jaké jste „2in1“ kondici.

Byť je miminečko uvnitř bříška ještě velmi malé, 23. týden těhotenství je pro gynekology magickou hranicí, kdy se přestáváme bát potratu. Miminko je dlouhé asi 28 cm a vážit může okolo 500 gramů. Při nejmodernější lékařské péči má šanci přežít, pokud by se narodilo předčasně. Odborníci z oboru porodnictví dnes dokáží zázraky.

Modrý Koník jako erudovaný průvodce

Pokud vás doposud provázely obavy, co se s vaším tělem děje, zda je všechno v pořádku, čeho se vyvarovat a jakou prevenci vykonat, načerpejte inspiraci na maminkovské platformě Modrý Koník. Jedná se o velmi oblíbené fórum, kterým prošlo devět z deseti maminek, co v posledních deseti letech porodily. Většina matek se shoduje, že bez této studnice vědomostí a zkušeností, které z Modrého Koníka získaly, by se nestaly klidnými a sebevědomými rodičkami.

youngandcreative.cz modrykonik 01

Ačkoliv se to může zdát úsměvné, právě psychická pohoda a rozvaha je u budoucích matek zásadní. Vzdělaná a poučená těhule dokáže dokonale spolupracovat s lékaři a na porodním sále se prakticky obejde bez medicínských zásahů. A to je přesně to, co většina novodobých maminek požaduje a vítá. Přirozený porod, intimní atmosféru a nerušený prvotní kontakt s miminkem.

Miminko se už má k světu

Aby se tak skutečně stalo a nezůstalo jen u bezbožných přání, je třeba se na porod dobře připravit. A kdy jindy začít, než právě v těchto dnech, které nastávající mamince dodávají odvahy a víry, že je jejich dítě životaschopné a skutečně se narodí. Už cítíte pohyby a dítě o sobě dává čím dál s větší intenzitou vědět.

Budoucí matka by měla ještě více začít dbát na dobrou životosprávu, přidat do svého jídelníčku více zelené zeleniny, libového masa, ořechů, sušeného ovoce a cereálií. Zvýšenou únavu lze překonat optimálním pitným režimem, užíváním železa a magnesia. O konkrétním dávkování se poraďte se svým gynekologem.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup