Pro zpracování zbylého množství ovoce nebo zeleniny je možné použít odšťavňovače ovoce a zeleniny a vyrobit si kvalitní čerstvou šťávu, která je bohatá na vitamíny a vlákniny a která blahodárně působí na lidský organismus. Pokud chcete zpracovávat velké množství ovoce, pak se vyplatí zainvestovat do dvouhřídelového odšťavňovače nebo do odšťavňovače šnekového. Tato zařízení jsou výkonná a dokáží vyrobit šťávu prakticky z čehokoli. Pořizovací cena je sice poněkud vyšší, ale rozhodně se vyplatí, protože například odstředivé odšťavňovače nebo ruční odšťavňovače jsou určeny jen pro zpracování menšího ne-li malého množství produktů a nemají tak dobrou výtěžnost jako výše uvedené odšťavňovače ovoce a zeleniny. Většina lidí zvyklá na koncentrovanou stravu může po pravidelném pití šťáv trpět průjmovými stavy, které jsou zpravidla zapříčiněny nezvykem organismu vstřebávat ovocné nebo zeleninové šťávy. Po pár dnech ale tyto problémy zmizí.
Eko-Produkty.Cz